Sziasztok!

Pribék István, SFG Kettlebell Instruktor vagyok. 2011 óta tartok kettlebell edzéseket Veszprémben folyamatosan képezve magamat. Elvégeztem a TF testépítés és fitness sportoktató képzését, mellette TRX és FMS mozgásminta szűréssel is foglalkozok.

A füles vasgolyó, azaz a kettlebell eredetileg a gabona kimérésére használt súly volt, azonban már a 1900-as évek elején hatékony testedző eszközként is emlegették. Bár a múlt század elején már ismerték a tengeren túl is, csak alig 25 éve indult világhódító útjára. A kettlebell magyarországi karrierje 2006-ben kezdődött és ma már több mint 180 instruktor irányítása mellett több ezren kettlebelleznek Magyarországon egyre több helyszínen.

Miért maradhatott töretlen a karrierje elsőként a Vörös Hadseregben rendszeresített kiképző eszköznek és miért ezt az eszközt használják a világ számos elit alakulatánál a harcosok állóképességének, erőnlétének, robbanékonyságának fokozására, az orosz Szpecnaztól, a Seal kommandón és a Delta Force-on át a Magyar Honvédség Különleges Műveleti Egységéig, és a magyar Terrorelhárítási Központig(TEK)?

Az SFG rendszer amit oktatok, úgy lett megalkotva, hogy a tanulás folyamata során fokozatosan növeljük az edzések intenzitását, így mindig felkészít a következő lépcsőfokra. Az is tökéletesen el tudja sajátítani a módszert, aki az átlagnál alacsonyabb állóképességgel kezdi el. Emiatt sem kell aggódnod, a terhelést fokozatosan növeljük.
A Strongfirst rendszer ami különbözik más kettlebell irányzatoktól, abszolút kiemelve kezeli az egészséget és a biztonságot, valamint a betegségek, sérülések kialakulásának megelőzését, amennyiben pedig már kialakult (pl: gerinc vagy hátfájdalmak) akkor azok rehabilitációját.
Különös tekintettel van a rendszer az ízületekre, amiket minden más súlyzós edzés nagyon megterhel. A gerinc környéki mély hátizmokat ez a fajta mozgás hihetetlenül megerősíti amit az ülő életmódunk elsorvaszt, így a tartásod javítja, testtudatod és komfortérzeted növeli a hétköznapokban.

Nőként sem érdemes fejvesztve menekülnöd ezen súlyok elől: a kettlebell kiváló eszköz fogyásra vágyóknak, s alakformálást biztosító hatását is számtalanszor igazolták. Épp ezért, ma már számtalan nő ebben a sportban találja meg a saját útját.

Sok ember szívesebben jár csoportos órákra, inspirálóan hat rájuk ha látják, hogy a teremben nemcsak ők izzadnak és a közösen végzett edzés is élvezetesebb, motiválóbb a jó hangulatú edzéseken. Mivel a csoport létszáma korlátozott ezért megmarad a személyi edzés jelleg, mindenki megkapja a szükséges edzői figyelmet!


Néhány vélemény a tanítványoktól:


András: „Órái jól strukturáltak, logikusan vannak felépítve, az órákat még inkább változatossá teszi a különböző funkcionális eszközök (pl. bodyrope, haskerék, slam ball, SMR henger) használatával.”

Zita: „Iszonyúan el lehet fáradni egy 60 perces edzés alatt. Számomra sosem unalmasak ezek az edzések, főleg mert nem ugyanazt kell csinálni. Csak ajánlani tudom mindenkinek, aki nem használhatatlan, felfújt izmos akar lenni, hanem erős, jó állóképességű és egészséges izomzattal akar rendelkezni. Bellre fel!! :-) „

Máté: „Előre átgondolt, teljes testet átmozgató, hétről-hétre változatos edzéstervet összeállító instruktor. Nagy hangsúlyt fektet a helyes technikára, csak akkor enged továbbmenni nagyobb súlyra/nehezebb gyakorlatra amikor már magabiztosak a mozdulatok.”

Péter: „Ülőmunkát végzek 2 éve. Most, hogy több mint 2 hónapja kettlebellezek, 3kg-mal vagyok könnyebb. Több embertől kaptam visszajelzést, hogy sokkal izmosabb lettem és észrevettem, hogy kezd elmúlni a hátfájásom és a tartásom is sokkal jobb lett. Nincs két ugyan olyan edzés, változatos, egymásra épülő órákat, gyakorlatokat kapunk, nincs időnk unatkozni! Egy percig se bántam meg, hogy elkezdtem a Kettlebellt!”

Zoltán: „Programozóként dolgozok, így egész nap a gép előtt ülök. Már 3 hónap után tapasztaltam változást a derékszíjamnál, az alkalmi hátfájások azóta nem jelentkeztek, ill. energikusabbnak is érzem magam. Amennyire nem szerettem a testnevelés órák jó részét korábban, annyira várom a heti edzéseket. A bell-lel rengeteg változatos gyakorlatra van lehetőség. Ha valamit rosszul csinálunk, akkor személyesen korrigál István.”


Elkészült egy videó interjú amiben összefoglaltam a kettlebell előnyeit:


https://www.youtube.com/watch?v=oOcNhz5hLXM&feature=youtu.be

A célom az, hogy mérhetően fittebb legyél, érezd is magad fittebben és nézz is ki fittebben!!

Ha fontos számodra az, hogy jól érezd magad a bőrödben, hosszú távon is megőrizd az egészségedet, esetleg az aktuális sportodhoz keresel kiegészítő edzést a dinamikusabb mozgásért és jobb terheléstűrésért, általános erőnléted megalapozásáért akkor itt a helyed!Pribék István
SFG Kettlebell instruktor és FMS mozgás specialista

Email : Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.
https://www.facebook.com/kettlebellemotion

Tel: 0670-360-2653

Névnap

Ma 2018. szeptember 21., péntek, Máté és Mirella napja van. Holnap Móric napja lesz. Sok Boldogságot kívánunk nekik.

Facebook

Hirdetés

HIRDESS

ITT >>alladin.pw

Enregistrer votre nom de domaine

Chez Gandi, vous avez le choix sur plus d'une centaine d'extensions et vous bénéficiez de tous les services inclus (mail, redirection, ssl..)

Rechercher un nom de domaine

Votre site dans le cloud ?

Découvrez Simple Hosting, notre cloud en mode PaaS à partir de 4€HT par mois (-50% la première année pour les clients domaine)

Découvrir notre offre

Register a domain name

At Gandi, you can choose from over a hundred different extensions, and benefit from a wide range of services included with your domain (email, forwarding, SSL, etc.)

Search for a domain

Simple Hosting

Discover Gandi's Simple Hosting, our cloud-based PaaS service starting at €4 per month (50% off the first year for domain name customers).

More information

Registrar un nombre de dominio

En Gandi puede elegir entre más de cien extensiones y beneficiar de todos los servicios incluidos (mail, redirección, ssl..)

Registrar un nombre de dominio

Simple Hosting

Descubra Simple Hosting, nuestro cloud en modo PaaS a partir de 4€ sin IVA por mes (50% de descuento el primer año para los clientes dominio)

Más información

搜尋域名

您在Gandi可以註冊一百多個不同類型的域名,並享有許多域名之附加服務:電子郵件、轉址、SSL憑證等等

搜尋域名

Simple Hosting

了解更多Gandi 之Simple Hosting 服務,此雲端PaaS 服務費率每月為 4 € 起跳(有購買域名之會員還可享有第一年半價之折扣。)

更多資訊

注册域名

您在Gandi可以注册一百多个不同类型的域名,并享有许多域名之附加服务:电子邮件、转址、SSL凭证等等

搜寻域名

Simple Hosting

了解更多Gandi 之Simple Hosting 服务,此云端PaaS 服务费率每月为 4 € 起跳(有购买域名之会员还可享有第一年半价之折扣。)

更多资讯